Šéf učiteľských odborov P. Ondek je poslanec za Smer-SD

29.11.2012 Bratislava

Bratislava 29. novembra (TASR) - Predseda Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy (OZPŠaV) Pavel Ondek je poslancom za SMER-SD. S takouto informáciou prišiel dnes portál www.topky.sk

Podľa informácií internetového serveru Ondek v roku 2010 úspešne kandidoval za stranu Smer vo voľbách do obecného zastupiteľstva v obci Raslavice. Topky ďalej uvádzajú, že Ondek je podľa stránky obce Raslavice dokonca zástupcom starostu, ktorý vyhral tiež vďaka Smeru.

Šéf odborových zväzov na žiadosť redaktorov portálu o stanovisko nereagoval, pre denník Sme však uviedol, že kandidoval ako nezávislý. Miestny šéf Smeru v Raslaviciach Jaroslav Herstek pre Topky.sk povedal, že Ondek nie je členom strany Smer.

Topky.sk sa pýtajú, či práve Ondekova podpora zo strany Smer vo voľbách do samosprávy nie je dôvodom toho, že Ondek a OZPŠaV sa rozhodli prerušiť štrajk zamestnancov školstva. V článku sa pripomína, že rokovania Ondeka s premiérom Robertom Ficom sa konali v noci, za zatvorenými dverami vládneho hotela Bôrik. Navyše, obe strany už viac ako deň taja podrobnosti memoranda, ako aj dohody, dodávajú topky.sk.
 

Vyberte región